Release notes wrap-up - december 2023

Met trots kijken we terug op een dynamisch en productief jaar vol innovatie en vooruitgang. We hebben in 2023 – naast bugfixes en security updates – ook veel toffe nieuwe functies opgeleverd en op de achtergrond hard gewerkt aan features die in 2024 gereleased zullen worden. Een welverdiend applaus voor ons Development-team, die elke dag keihard werken om een nieuwe release te publiceren. Lees hieronder wat we het afgelopen jaar allemaal hebben gereleased: 

  • Verbeterde gebruikersbegeleiding: De gebruiker krijgt voortaan een melding als niet alle verplichte template-eigenschappen zijn ingevuld (3.10.15).
  • Uitgebreide e-mailverificatie: De e-mailverificatie is uitgebreid met extra informatie. Vanaf release 3.10.41 heb je de beschikking over de Sendex™ score en uitgebreidere informatie over het resultaat en de reden.
  • Mobile inbox innovaties: In de mobile inbox was het voorheen alleen mogelijk om per bericht de geldigheidsduur aan te geven door een start- en einddatum. Vanaf release 3.10.21 is het ook mogelijk om een relatieve geldigheidsduur aan te geven, bijvoorbeeld: “zeven dagen vanaf het moment van verzenden.” Lees hier meer over mobile messages.
  • Countdown timer verbeteringen: Onze countdown timer heeft aanzienlijke upgrades ondergaan om te voorkomen dat door e-mailclients gecachte afbeeldingen gebruikt worden (3.10.22). Daarnaast hebben we in release 3.11.1 gezorgd dat de countdowntimer met vier tegels in alle e-mailclients goed getoond wordt. Lees hier meer over de countdown timer.

  • Salesforce API upgrade en Facebook Lead Ads ondersteuning: Met de upgrade van de  Salesforce API naar een nieuwe versie (release 3.10.27) en de ondersteuning van meer dan 25 Facebook Lead Ads-formulieren (release 3.10.26), breiden we de integratiemogeljikheden uit en versterken we de connectiviteit met populaire platforms.

  • Veiligheid en prestatieverbeteringen: Verschillende updates zijn doorgevoerd om de veiligheid van verzenden te vergroten, waaronder het verbeteren in SMS-afleverbevestigingen (release 3.10.33). Dit kan worden teruggevonden onder de Geschiedenis-tab bij de klantinformatie. Hiermee is SMS beter inzetbaar voor het versturen van transactionele berichten.

  • Ook het ‘Versleutel klantgegevens’-object in campagnes wordt gebruikt om veilig klantgegevens te gebruiken in bijvoorbeeld een URL. Zo kan je de klant volgen, formulieren voorinvullen of een soft inlog creëren. Dit object hebben we toepasselijk gemaakt voor eenmalige acties. De Smarty functies hebben nu een hash-functie toegevoegd gekregen die dit type kan toepassen (3.10.25). Lees hier meer over klantobjecten in campagnes.
  • In het geval van een persoonlijke PDF of vertrouwelijke informatie is het niet wenselijk deze PDF aan te bieden via een publiekelijke URL. Hiervoor heeft Deployteq het Remote Attachment-object ontwikkeld en toegevoegd aan de ‘E-mail bijlagen’ app (3.10.26).  Meer weten over hoe je dit kan inzetten? Lees de handleiding.
  • Kleine maar impactvolle verfijningen: Release 3.10.35 t/m 3.10.49 bevatten talloze kleine maar zeer waardevolle verbeteringen, variërend van verbeterde SOAP-verzoekafhandeling tot betere prestaties van profielregels en uitgebreidere bounce-informatie in de campagneomgeving.

Nieuwe functionaliteiten – Analytics Events API, MFA en Smarty-updates

Belangrijke toevoegingen zoals de Analytics Events API (release 3.10.23), Multi-factor Authenticatie (MFA) en Smarty-updates (release 3.10.22, 3.11.3 en 3.11.5) versterken de analytische mogelijkheden, beveiliging en aanpassingsmogelijkheden van ons platform.

Lees hier meer over MFA en hier meer over de mogelijkheden van Analytics.

Vooruitblik op 2024: WhatsApp Business

Dit is één van de projecten waar achter de schermen heel hard aan gewerkt is en waar je in 2024 meer van gaat zien! Op dit moment lopen er verschillende alpha- en betatesten voor WhatsApp Business. Alle processen worden grondig getest en daar komen nog verbeteringen uit voort. Zodra we er klaar voor zijn zul je hier zeker meer van horen!